måndag 2 juli 2012

- Tankar vid köksval -

Kom på att jag inte hunnit berätta så mycket om köket än, det har mest varit bilder så tänkte därför skriva ihop lite hur vår tankegång varit. Har ni några frågor skulle det vara jätte kul om ni skrev några rader. Det köket vi valt är ett HTH- kök med Siemens vitvaror. Vi hade väldigt många tankar på valet av leverantör, och tittade även på Ikea-kök, men kände ganska snabbt att vi ville ha något som var lite mer exklusivt och har lite andra lösningar än va Ikea har. All heder till Ikea och deras praktiska kök, men vi ville ha något mer unikt och personligt. För att detta skulle passa vår budget valde vi att sätta ihop skåpen själva och satsa på en laminatbänkskiva som är betydligt billigare än en stenskiva. Detta var två saker vi sparade in lite på för att kunna lägga lite mer på andra faktorer i köket. Den underlimmade diskhon är en av dessa saker som vi är otroligt glada över att vi valde. Mer lättstädat går nog inte och få! 

Med fläkten hade vi bestämt oss för att vi skulle ha något som var lite annorlunda och flöt ihop lite mer med övriga inredningen istället för att se ut som en "typisk" fläkt. Därför blev valet denna "klump" i rostfritt, en tyst fläkt med bra belysning och väldigt stilren design. Att det är Siemens gör också att det känns lite mer exklusivt. Detta var också det svåraste valet vi gjorde under hela köksprocessen. Många fläktar tittade vi på, men det blev ändå denna tack vare att budgeten fick säga sitt. Den första fläkten vi valt var mycket större och säkert två gånger så dyr. Glad är man i efterhand att vi blev snåla, för den hade tyvärr gett ett väldigt rörigt intryck och troligtvis stört den luftiga känslan i köket.


detaljer från köket När det kommer till övriga vitvaror var vi säkra var vi på att så mycket som möjligt skulle vara integrerat, just för att det skulle ge ett mer samlat och symmetriskt intryck. Detta är något dyrare, men samtidigt hade vi spara in på andra saker. Här valde vi också några extra kronor på självrengörande produkter och en ugn som klarar av all den senaste tekniken. Visst är vi inte i behov av allt detta nu, men det är ju meningen att vi ska kunna växa med köket. Måste bara nämna att jag så otroligt nöjd med planlösningen av köket i huset, för när man står vid hällen så har man fönster i alla väderstreck vilket ger ett otrligt ljus. Det är viktigt att ett sådant yta som man kommer spendera så mycket tid på känns inbjudande och lockar gäster till att vilja umgås. Detta ihop med köksön som angränsar till matrummet ger den perfekta sällskapsytan som vi troligtvis kommer ha många trevliga fester på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar