fredag 21 september 2012

- Vinterkyla och äppelgöra -

Nu måste man ju ändå säga att hösten är här på riktigt, graderna springer ner på nätterna och det känns inomhus att det är dags och börja använda öppna spisen. Det betyder att det är hög tid och få ordning på veden som ligger och skräpar. Det är ovant det här med och sköta värmen på detta sätt, hur mycket ved går det åt under en vinter? Är det lager som vi har lagom eller blir det panik under nyår då vi inser att vi får klara oss utan ved. Det kommer bli en intressant höst.
Veckans trädgårdsgöra har varit och få ordning på alla miljoner äpplen som låg på backen. Det resulterade i en faslig träningsvärk och en 190 liter stor soptunna som fick göra någon nytta. Helt galet att vi har så mycket äpplen. Från fem träd med fallen frukt fyllde vi hela tunnan. Tittar jag ut på mina äppelträd igen så känns det som om det är lika mycket till som ska falla.

Många funderar nog på varför vi inte gör något med denna frukt istället för att kasta dem i sopporna. Då man renoverar och pysslar i alla hörn så räcker inte riktigt energin till att ta reda på alla och exempelvis göra mos eller paj. Förstår ni hur många pajer det skulle bli... Näe, det får bli nästa sommar. Nu ska vi bara klura ut hur man beskär dessa överväxta träd. Någon som har några tips?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar