onsdag 19 september 2012

- Allt detta på en vecka, vi har maximal otur -

Det har varit tyst här på bloggen i någon vecka nu och de flesta som har vartit med från början har nog insett att tur och flyt inte har varit på våran sida sen husköpet. Denna gång är uppehållet återigen tack vare veckans otroliga flyt. Men för att inte hela bloggen ska bli en negativ galenskap så tänkte jag göra en lista med vad som hänt senaste veckorna. Sen lämnar vi detta (förhoppningsvis).


Handfatsproblemet
Ett handfat var fraktskadat vilket innebar att ett nytt måste beställas hem, vilket tog ca en vecka istället för en dag som återförsäljaren trodde. Detta då lastbilen med våra (plus många andra kunders) varor var försvunnen (!!!). Igår ringde vi och påpekade att det var dags och trolla fram detta handfat. Då dök ännu ett problem upp. Leverantören hade skickat fel modell, så nu står vi återigen och väntar på ett nytt handfat.

Rörmokarproblemet
Förra torsdagen skulle rörmokaren ha kommit och installerat resterande av prylarna men med tanke på att hanfatet har sin historia så får vi inget badkar eller en korekt placerad toalett förän det finns i vår ägo. Typiskt.

Duschväggsproblemet
Ja, vart ska jag börja. Den duschvägg som våra kära hantverkare satte upp var ju fellodad, så det diffar ungefär 2 cm mellan avståndet uppe och nere till ytterväggen. Detta blir ju självklart problem när en glasvägg ska tryckas in därimellan. De jobbade på en lösning här i veckan, plan a gick åt skogen. Glaset ser så snett ut på ena sidan så man skulle kunna tro man är full när man tittar på den. Inte nog med det så går den inte igen, den för stor. Korekt är väl och säga att hålet är för litet och det finns ju helt förklarliga skäl till detta. Enligt min åsikt är "gör-om-gör-rätt" filosofin det som gäller, men tydligen är plan b och skicka glasväggen till en glasmästare. Vi får väl se va detta landar i. 

Avloppsproblemet
Svart klägga välde upp ur källaren ur ena golvbrunnen. Efter några dagar kände vi att det var dags och ta tag i detta helvete, det gick inte tillbaka av sig själv så en expert är ju vad som behövs. Slamsugaren kom till oss här för någon dag sen och fick suga ur hela avloppssystemet, orsaken visade sig vara att ett gammalt stopp sen flera år tillbaka var orsaken. Nämnde jag vårt flyt? Slamgubben var schysst, han bjöd på denna tjänst. Lite hopp finns det trots allt!

Sen har vi ju småproblemen..
Hjullager på nya bilen, garageporten som håller på och ramlar isär och alla andra små problem som ständigt ska envisas. Vi är måttligt glada just nu!


Nåja till något mycket mer positivt. I påsen gömmer sig massa fina presenter vi fick i helgen av min underbara mamma. Det är även henne jag måste tacka för all hjälp i helgen. Hon ställer upp i ur och skur och med denna hjälp har vi fått ordning och reda på många ställen. Källaren är nystädad och fin eller ja förutom där bajsvatten har sprutat runt så ska nog säga var nystädad och fin. Men tack vare min kära mor så har jag sorterade kläder, lådorna i köket är fixade så att det är ordning och reda, Arbetsrummet är redo för att flyttas in i, samt att vårt sovrum faktiskt ser ut som ett sovrum nu. Det känns så himlans bra! Bjuder på innehållet i påsen vid ett senare tillfälle. Det är småsaker som ska in i badrummet, så får hålla dom i påsen några dagar till tills helvetet är över.


Juste, nu fungerar duschen provisoriskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar