söndag 10 juni 2012

- Går i tapet tankar och fått finbesök idag -

Nu är innertaket borta från köket tack vare min kära kollega som jobbade på så otroligt bra igår. Tack för hjälpen! Han slet tag i en kofot och körde på, medans jag gjorde "finliret" och prövmålade lister. Alltid lika spännande och se på när andra jobbar.. :) Idag har vi haft en liten trädgårdsdag i huset, vi har rivit rötter! Har väl kommit en sådär 2 kvm rabatt på ungefär 2 timmar. Det känns lagom produktivt. Visserligen har jag regnet och skylla på idag, var 5 minuter ute sen kom en störtskur, så fick springa in i 5 min och sen samma veva igen. Så har det varit hela dagen, så var mest spring fram och tillbaka. Trevligt var det dock och få lite besök under tiden av mamma, hennes väninna, kusinen, och moster. Det är så spännande och visa upp huset nu innan man fått sätta igång på riktigt och fixa. Bli så kul och få visa förvandlingen sen. Efter lite fika fick vi ännu mer besök, det är så himla trevligt att veta att nära och kära kan komma förbi på en fika när som helst. Mer sådant!
bilder: Flügger färg 

Förövrigt så går jag i tapettankar, röriga sådana. Ena dagen är jag inne på något enfärgat, medans nästa väldigt mycket mönster. Denna gång känns tapetvalet väldigt svårt, det måste bero på att man tänker mer långsiktigt än vanligt och känner att det inte är lämpligt och falla för alla trender. Det som jag har fastnat för på sista tiden är något randigt, (på nått sätt återkommer jag ofta till det) gärna i grått, vitt och beiga nyanser. Har gått igenom många tapetböcker och webbsidor utan framgång, men har hittat det ultimata hjälpmedlet, en fantastisk funktion på Flügger färgs hemsida. Där kan man gå igenom hela sortimentet och se sina favorittapeter i olika miljöer. Vet att detta koncept har funnits förr, men just denna känns väldigt modern och inspirerande. Tapeten jag testat på dessa bilder heter DeLuxe, och känns väldigt "jag". Imorgon blir det en tur till butiken och låna tapetkatalogen! Denna gillar jag verkligen! 

2 kommentarer:

 1. Det måste vara med åldern och visheten de tankarna kommer! :P
  Och jag tänker helt klart mer på hållbarhet sedan vi köpte huset. Det ska vara saker och möbler som man verkligen älskar och inte vill byta ut efter ett tag.

  Lycka till med renoveringen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste vara så :)

   Tack så jätte mycket, det kommer gå toppen! Mycket som ska göras på kort tid, men det är underbart. Precis som det ska vara :)

   Radera