söndag 20 maj 2012

- Planering badrum, första fasen -

Vi är fullt upp i planeringen av vårt blivande badrum. Det är mycket som ska funderas ut och det ska tas stora beslut om både stil och materialval. Det som känns väldigt bra är att vi redan valt ut kakel och klinker. Det var faktikst inget svårt beslut utan gick på några minuter. Klinkret kommer vara väldigt betonglikt och rufft. På väggarna kommer det vara mestadels vita kakelplattor med några inslag av samma betongplattor som på golvet, dock i mindre storlek. Däremot så är ju de andra valen betydligt svårare...

I badrummet kommer det tas bort väggar för att göra det större. Så från ett litet badrum på 3,5 kvm blir det 7,5 kvm istället. Men på detta utrymme ska det få plats ett badkar, en dusch, dubbel handfat, en toalett och gärna en hel del förvaring. Låter kanske som om det finns gott om plats, problemet är att det bara är drygt 2 meter brett... Dock tror jag att jag har kommit på en bra planlösning. Efter lite omritning och funderande så har vi nog nått och börja gå på. 

första utkastet av min egen ritning på badrummet

Vi har valt ett runt badkar så att det upplevs som mjukare och mindre. Att blanda mycket hårda, kantigare material med runda former gör det också mer trivsamt. Min vision med badrummet är att inreda det precis som vilket rum som hellst, med tavlor och dekorationer. Det ska vara trevligt och komma in till badrummet och det ska kännas att det är samma röda tråd som det övriga boendet.

Här är några bilder av det som vi har haft som inspiration av dusch och handfat, men även en materialvalet. Vi vill ha det ljust med inslag av betong, speglar sneställda som vilar på bänkskivan bakom handfaten och mycket vägghängt för rymden del. Som sagt, det är ett litet badrum så man får försöka spela med det man har. Med runda former och mycket ljus ska vi kunna få det luftigt och trivsamt ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar